måndag, maj 28, 2007

2 x söndag

Ytterligare en långhelg, här i Danmark (Annandag pingst). Förstår inte riktigt det här med att ha en söndag iveckan bara för att det är en kristen högtid, ingen verkar änså bry sig. Skönt var det iallafall, nästan ikapp min planering igen.

Blev tvungen att gå ut och handla idag, som alla andra. Var massor med männsikor ute, riktigt varmt igenoch massor av männsikor i den enda öppna mat butiken. Fanns 10 bröd i hela butiken, bara dålig frukt, lite tomater och en nästan tom glassfrys.
Här i Danmark har butikerna i stor sett aldrig öppet om söndagar. Är nästan inga butiker öppna efter 20.00 på vardagar och 17.oo på lördagar. Man har något som kallas "lukkeloven". Det är en lag som reglerar hur mycket en butik får ha öppet. Ju mer de tjänar ju mindre får de ha öppet. Är tydligen för att de små butikerna ska överleva. Förstår bara inte, för det finns de som har öppet söndagar och sena kvällar. Det är bara inte så gott om dem.
Är lite irriterande när det enda som är öppet är små kiosker och 7-eleven.

Hann med att klippa mig i helgen också. Inte superbra, men inte dåligt. Blev ok, tror jag, och lockigt :D haha... Ska se om jag kan fixa bild när batteriet till kameran är laddat.

Inga kommentarer: